Tarotkorten

Tarotkorten

Vissa medium använder tarotkortleken i sitt arbete. Det kan vara som rent verktyg eller enbart som stöd. Tarot kan med fördel även användas av den mindre erfarne sökaren, i att tyda energier och ens egen väg i universum. Livet är en resa värd att utforskas!    Tarotlekar finns idag i olika storlekar och utföranden.  Som förstagångsköpare är det bra att tänka på hur leken känns i handen, likväl som att bilderna attraherar dig som person. Vi har numera möjlighet att utforska hemma på kammaren, via internet, i en uppsjö av nya och gamla lekar. Se det som ett smörgåsbord och låt dig inspireras av bilderna innan du gör ditt val. När du väl valt din lek och springer hem i glädje över att äntligen få alla svaren, så är det bara att gratulera till entusiasmen. Fullt så enkelt är det dock inte. Om vi tänker oss att vi ska få slutgiltiga svar finns ingen öppning för lärdom. Ser vi istället att vi vill få ut det bästa av situationen, tar vi lärdomen och gör det som krävs för förändringen. Ett råd är därför, att ha som utgångsläge, att fråga korten om var möjligheterna ligger, om det finns hinder och vad som i så fall är den bästa vägen.    Läs gärna igenom medföljande häfte och andra böcker/texter du fastnar för, så att du får en uppfattning om kortens resa/utveckling genom leken. De flesta tarotlekar har en symbolgrund och ordningsföljd, som liknar varandra, vilket gör det hela lite enklare. Att intuitivt tyda tarot, kräver förmågan att vara öppen inåt. Intuitionen är något vi alla har och kan utveckla.  Börja alltid med att centrera dig med hjälp av lugna djupa andetag. Meditation är A och O i att känna in och att vara öppen att tyda.  

Tarot är som vilket instrument som helst och det ska hanteras mycket och ofta för att bli ditt redskap. Kupera och bläddra igenom leken en stund varje dag, utan att ha ett annat syfte än att lära känna bilderna. Ta ett kort i taget och se/känn in det. Innan du känner dig helt varm i kläderna för en större läggning, kan du exempelvis börja med tre kort på en fråga. Första kortet kan vara hur du står i frågan idag, andra kortet bakgrunden och det tredje utgången/lösningen.   Tre-korts läggningar går att göra i många variationer och det viktiga här är att du redan bestämt dig för, vad var och ett kort ska stå för, tänk dig dåtid-nutid-framtid så blir det lättare. Se också på hur korten ligger sinsemellan i upplägget. Hur ser dynamiken ut? Är det en utveckling eller stopp, visar korten på handling eller att följa? 

Slutligen vad det gäller förvaring och hantering av tarotleken är det en högst personlig fråga. Asken den kommer i fungerar fint, likaväl som annan låda eller tygpåse.  Rening gör du enkelt med salvia och du kan också lägga i kristaller, för att ladda/rena leken.  Välkommen in i tarotvärldens symboler och äventyr!